Peter van Dasselaar

Maak kennis met Peter van Dasselaar

“Na mijn carrière in de tennissport was de voet en houdingszorg een logische keuze. Als zoon van een orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog en podoposturaal therapeut leerde ik na mijn studie bij mijn vader de fijne kneepjes van het vak. Direct na mijn studie podologie heb ik me verder gespecialiseerd in echografie van voet en enkel. Hierna heb ik ook de studie podotherapie afgerond, waardoor ik zowel registerpodoloog, als podotherapeut ben. Verder beheerde ik als bestuurslid bij de stichting LOOP de portefeuille kwaliteit en educatie van 2016 tot 2021. Inmiddels geef ik veelvuldig bij- en nascholingen binnen ons vakgebied.

In de praktijk zie ik cliënten met klachten die hun oorzaak vinden in de voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar het kan ook een houdingsklacht of een klacht bij bewegen zijn. Tijdens het onderzoek probeer ik de oorzaak van de klacht in beeld te brengen. Echografie is hier van grote waarde, omdat het vaak leidt tot betere diagnostiek. In mijn onderzoek kijk ik verder dan de voet alleen. Ook de houding wordt beoordeeld. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit kan klachten geven hoger in het lichaam, bijvoorbeeld knie-, heup- of rugklachten. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Ik hecht hier veel waarde aan multidisciplinaire samenwerking en gezamenlijke besluitvorming. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing om uw klachten te verhelpen en uw doelen te bereiken.”

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Leonie

  “Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Xandra

  “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

 • format_quote

  Ervaring van Gerda

  “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

 • format_quote

  Ervaring van Pieter

  “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen