Peter van Dasselaar

Maak kennis met Peter van Dasselaar

“Na mijn carrière in de tennissport was de voet en houdingszorg een logische keuze. Als zoon van een orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog en podoposturaal therapeut leerde ik na mijn studie bij mijn vader de fijne kneepjes van het vak. Direct na mijn studie podologie heb ik me verder gespecialiseerd in echografie van voet en enkel. Hierna heb ik ook de studie podotherapie afgerond, waardoor ik zowel registerpodoloog, als podotherapeut ben. Verder beheerde ik als bestuurslid bij de stichting LOOP de portefeuille kwaliteit en educatie van 2016 tot 2021. Inmiddels geef ik veelvuldig bij- en nascholingen binnen ons vakgebied.

In de praktijk zie ik cliënten met klachten die hun oorzaak vinden in de voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar het kan ook een houdingsklacht of een klacht bij bewegen zijn. Tijdens het onderzoek probeer ik de oorzaak van de klacht in beeld te brengen. Echografie is hier van grote waarde, omdat het vaak leidt tot betere diagnostiek. In mijn onderzoek kijk ik verder dan de voet alleen. Ook de houding wordt beoordeeld. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit kan klachten geven hoger in het lichaam, bijvoorbeeld knie-, heup- of rugklachten. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Ik hecht hier veel waarde aan multidisciplinaire samenwerking en gezamenlijke besluitvorming. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing om uw klachten te verhelpen en uw doelen te bereiken.”

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Rosa

  “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

 • format_quote

  Ervaring van Marloes

  “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Ria

  “Ik ben zeer tevreden over mijn steunzolen. Vanaf de eerste dag heb ik ze hele dagen in m'n schoenen zitten.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengteverschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot

 • 14 december 2023

  De expertise van de therapeut

  Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

  Door David Bosman

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw

 • 31 oktober 2023

  Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

  Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

  Door Podozorg Nederland

 • 19 oktober 2023

  Teenpijn na een onschuldig stootje

  Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

  Door Nicole Drenth