Vakbekwaam met persoonlijke aandacht

Sinds 2020 hebben de twee podotherapeuten, Peter en Lisette, hun kennis en ervaring verenigd om de beste zorg en zolen te leveren. Het bijzondere aan deze podotherapiepraktijk is de specialisatie in echografisch onderzoek. Orthopedische klachten als voorvoetklachten en hielpijn kunnen hierdoor beter begrepen én behandeld worden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je geen of nauwelijks klachten hebt, maar ter preventie advies wilt.

De werkwijze van Podozorg Nieuwegein

Bekijk hieronder onze stapsgewijze aanpak:

 1. Op zoek naar de oorzaak
  Tijdens de intake worden de klachten besproken. We luisteren naar je persoonlijke situatie. Zo vertel je over je klachten en welke activiteiten je weer wilt gaan doen. Er zal worden gesproken over de oorzaak, duur en verloop van de klacht, maar ook andere factoren. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Indien nodig zal een echografisch onderzoek plaatsvinden tijdens hetzelfde consult.
 2. Opstellen behandelplan
  Een behandeling is het meest effectief als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Na een grondige analyse geven we een duidelijke uitleg en informatie over je probleem. Daarnaast worden de bijbehorende behandelmogelijkheden besproken. Bij het opstellen van het behandelplan, wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Je wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Tijdens het consult stellen we samen een realistisch, maar effectief behandelplan op. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je om kunt gaan met de klacht.
 3. Uitvoer behandelplan
  Het behandelplan kan uit een aantal stappen en onderdelen bestaan. Naast zolen en/of therapie is het mogelijk dat je wordt doorverwezen naar een andere discipline. Dit kan zijn naar een collega uit ons netwerk, of we geven je instructies mee voor een collega bij je in de buurt.
 4. Controle op het effect van de behandeling
  In het behandelplan zal ook het nodige vervolgbeleid opgenomen worden. Op deze manier kunnen we de voortgang volgen en indien nodig het zorgplan bijstellen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Pieter

  “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

 • format_quote

  Ervaring van Laura

  “Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

 • format_quote

  Ervaring van Ria

  “Ik ben zeer tevreden over mijn steunzolen. Vanaf de eerste dag heb ik ze hele dagen in m'n schoenen zitten.”

 • format_quote

  Ervaring van Henriëtte

  “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen