Vakbekwaam met persoonlijke aandacht

Sinds 2020 hebben de twee podotherapeuten, Peter en Lisette, hun kennis en ervaring verenigd om de beste zorg en zolen te leveren. Het bijzondere aan deze podotherapiepraktijk is de specialisatie in echografisch onderzoek. Orthopedische klachten als voorvoetklachten en hielpijn kunnen hierdoor beter begrepen én behandeld worden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je geen of nauwelijks klachten hebt, maar ter preventie advies wilt.

De werkwijze van Podozorg Nieuwegein

Bekijk hieronder onze stapsgewijze aanpak:

  1. Op zoek naar de oorzaak
    Tijdens de intake worden de klachten besproken. We luisteren naar je persoonlijke situatie. Zo vertel je over je klachten en welke activiteiten je weer wilt gaan doen. Er zal worden gesproken over de oorzaak, duur en verloop van de klacht, maar ook andere factoren. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Indien nodig zal een echografisch onderzoek plaatsvinden tijdens hetzelfde consult.
  2. Opstellen behandelplan
    Een behandeling is het meest effectief als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Na een grondige analyse geven we een duidelijke uitleg en informatie over je probleem. Daarnaast worden de bijbehorende behandelmogelijkheden besproken. Bij het opstellen van het behandelplan, wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Je wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Tijdens het consult stellen we samen een realistisch, maar effectief behandelplan op. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je om kunt gaan met de klacht.
  3. Uitvoer behandelplan
    Het behandelplan kan uit een aantal stappen en onderdelen bestaan. Naast zolen en/of therapie is het mogelijk dat je wordt doorverwezen naar een andere discipline. Dit kan zijn naar een collega uit ons netwerk, of we geven je instructies mee voor een collega bij je in de buurt.
  4. Controle op het effect van de behandeling
    In het behandelplan zal ook het nodige vervolgbeleid opgenomen worden. Op deze manier kunnen we de voortgang volgen en indien nodig het zorgplan bijstellen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

  • format_quote

    Ervaring van Marloes

    “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

  • format_quote

    Ervaring van Pieter

    “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

  • format_quote

    Ervaring van Marieke

    “Duidelijk overleg over de doelen en voortgang van de behandeling. Er wordt verder gekeken dan de klachten om onderliggende oorzaken te achterhalen.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot

  • 30 december 2024

    Is echografie altijd onschadelijk?

    In principe kan iedereen met interesse in echografie diagnostisch onderzoek uitvoeren. Maar zijn er risico’s die niet voor iedereen zichtbaar zijn?

    Door Robert Wonink

  • 21 november 2024

    Een tarsale coalitie

    We spreken van een tarsale coalitie wanneer twee voetwortelbeentjes (gedeeltelijk) aan elkaar zijn vergroeid tot één groter botstuk.

    Door Podozorg Nederland

  • 29 oktober 2024

    Pijnlijke voeten door lopen op hoge hakken

    Pijnlijke voeten en voetklachten door het lopen op hoge hakken? Ontdek veelvoorkomende problemen en tips om klachten te voorkomen.

    Door Podozorg Nederland