Vakbekwaam met persoonlijke aandacht

Sinds 2020 hebben de twee podotherapeuten, Peter en Lisette, hun kennis en ervaring verenigd om de beste zorg en zolen te leveren. Het bijzondere aan deze podotherapiepraktijk is de specialisatie in echografisch onderzoek. Orthopedische klachten als voorvoetklachten en hielpijn kunnen hierdoor beter begrepen én behandeld worden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je geen of nauwelijks klachten hebt, maar ter preventie advies wilt.

De werkwijze van Podozorg Nieuwegein

Bekijk hieronder onze stapsgewijze aanpak:

 1. Op zoek naar de oorzaak
  Tijdens de intake worden de klachten besproken. We luisteren naar je persoonlijke situatie. Zo vertel je over je klachten en welke activiteiten je weer wilt gaan doen. Er zal worden gesproken over de oorzaak, duur en verloop van de klacht, maar ook andere factoren. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Indien nodig zal een echografisch onderzoek plaatsvinden tijdens hetzelfde consult.
 2. Opstellen behandelplan
  Een behandeling is het meest effectief als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Na een grondige analyse geven we een duidelijke uitleg en informatie over je probleem. Daarnaast worden de bijbehorende behandelmogelijkheden besproken. Bij het opstellen van het behandelplan, wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Je wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Tijdens het consult stellen we samen een realistisch, maar effectief behandelplan op. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je om kunt gaan met de klacht.
 3. Uitvoer behandelplan
  Het behandelplan kan uit een aantal stappen en onderdelen bestaan. Naast zolen en/of therapie is het mogelijk dat je wordt doorverwezen naar een andere discipline. Dit kan zijn naar een collega uit ons netwerk, of we geven je instructies mee voor een collega bij je in de buurt.
 4. Controle op het effect van de behandeling
  In het behandelplan zal ook het nodige vervolgbeleid opgenomen worden. Op deze manier kunnen we de voortgang volgen en indien nodig het zorgplan bijstellen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Karin

  “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Clasina

  “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot

 • 14 december 2023

  De expertise van de therapeut

  Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

  Door David Bosman

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw