Vakbekwaam met persoonlijke aandacht

Sinds 2020 hebben de twee podotherapeuten, Peter en Lisette, hun kennis en ervaring verenigd om de beste zorg en zolen te leveren. Het bijzondere aan deze podotherapiepraktijk is de specialisatie in echografisch onderzoek. Orthopedische klachten als voorvoetklachten en hielpijn kunnen hierdoor beter begrepen én behandeld worden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je geen of nauwelijks klachten hebt, maar ter preventie advies wilt.

De werkwijze van Podozorg Nieuwegein

Bekijk hieronder onze stapsgewijze aanpak:

 1. Op zoek naar de oorzaak
  Tijdens de intake worden de klachten besproken. We luisteren naar je persoonlijke situatie. Zo vertel je over je klachten en welke activiteiten je weer wilt gaan doen. Er zal worden gesproken over de oorzaak, duur en verloop van de klacht, maar ook andere factoren. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Indien nodig zal een echografisch onderzoek plaatsvinden tijdens hetzelfde consult.
 2. Opstellen behandelplan
  Een behandeling is het meest effectief als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Na een grondige analyse geven we een duidelijke uitleg en informatie over je probleem. Daarnaast worden de bijbehorende behandelmogelijkheden besproken. Bij het opstellen van het behandelplan, wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Je wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Tijdens het consult stellen we samen een realistisch, maar effectief behandelplan op. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je om kunt gaan met de klacht.
 3. Uitvoer behandelplan
  Het behandelplan kan uit een aantal stappen en onderdelen bestaan. Naast zolen en/of therapie is het mogelijk dat je wordt doorverwezen naar een andere discipline. Dit kan zijn naar een collega uit ons netwerk, of we geven je instructies mee voor een collega bij je in de buurt.
 4. Controle op het effect van de behandeling
  In het behandelplan zal ook het nodige vervolgbeleid opgenomen worden. Op deze manier kunnen we de voortgang volgen en indien nodig het zorgplan bijstellen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Marloes

  “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

 • format_quote

  Ervaring van Joyce

  “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Frans

  “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

 • format_quote

  Ervaring van Gerda

  “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Hielspoor

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek

 • 24 augustus 2023

  Niet zomaar een blaar: Epidermolysis Bullosa

  Dieper in op Epidermolysis Bullosa: leer de oorzaken, impact en behandelingen van deze complexe erfelijke huidaandoening beter begrijpen.

  Door Marco-Paul Breijer

 • 15 augustus 2023

  Gevoelloze of tintelende tenen (neuroom van Morton)

  Gevoelloze (verdoofde) of tintelende tenen zijn vaak gerelateerd aan een neuroom van Morton. Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelopties.

  Door Herman van Dasselaar

 • 21 juli 2023

  Zere voeten na de Nijmeegse Vierdaagse?

  Behandel blaren na de Nijmeegse Vierdaagse. Leer effectieve tips voor blarenpreventie en ontdek hoe je pijnlijke voeten kunt verlichten.

  Door Robert Wonink

 • 13 juli 2023

  De overgang (menopauze) en zere voeten

  De overgang (menopauze) zorgt ervoor dat botten, gewrichten en spieren minder herstellen en veerkrachtig zijn. Dit zorgt voor zere voeten bij opstaan.

  Door Delia de Bliek