Vakbekwaam met persoonlijke aandacht

Sinds 2020 hebben de twee podotherapeuten, Peter en Lisette, hun kennis en ervaring verenigd om de beste zorg en zolen te leveren. Het bijzondere aan deze podotherapiepraktijk is de specialisatie in echografisch onderzoek. Orthopedische klachten als voorvoetklachten en hielpijn kunnen hierdoor beter begrepen én behandeld worden. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht als je geen of nauwelijks klachten hebt, maar ter preventie advies wilt.

De werkwijze van Podozorg Nieuwegein

Bekijk hieronder onze stapsgewijze aanpak:

 1. Op zoek naar de oorzaak
  Tijdens de intake worden de klachten besproken. We luisteren naar je persoonlijke situatie. Zo vertel je over je klachten en welke activiteiten je weer wilt gaan doen. Er zal worden gesproken over de oorzaak, duur en verloop van de klacht, maar ook andere factoren. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek. Indien nodig zal een echografisch onderzoek plaatsvinden tijdens hetzelfde consult.
 2. Opstellen behandelplan
  Een behandeling is het meest effectief als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Na een grondige analyse geven we een duidelijke uitleg en informatie over je probleem. Daarnaast worden de bijbehorende behandelmogelijkheden besproken. Bij het opstellen van het behandelplan, wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Je wordt goed geïnformeerd over de mogelijkheden. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Tijdens het consult stellen we samen een realistisch, maar effectief behandelplan op. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je om kunt gaan met de klacht.
 3. Uitvoer behandelplan
  Het behandelplan kan uit een aantal stappen en onderdelen bestaan. Naast zolen en/of therapie is het mogelijk dat je wordt doorverwezen naar een andere discipline. Dit kan zijn naar een collega uit ons netwerk, of we geven je instructies mee voor een collega bij je in de buurt.
 4. Controle op het effect van de behandeling
  In het behandelplan zal ook het nodige vervolgbeleid opgenomen worden. Op deze manier kunnen we de voortgang volgen en indien nodig het zorgplan bijstellen.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Stella

  “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

 • format_quote

  Ervaring van Xandra

  “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

 • format_quote

  Ervaring van Nancy

  “Mijn dochter was meteen gewend aan de steunzolen, draagt de zolen elke dag en heeft ook geen last meer van haar achillespees.”

 • format_quote

  Ervaring van Pieter

  “Als je rugklachten hebt zou ik deze podoloog 100 van de 100 keer aanbevelen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw

 • 31 oktober 2023

  Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

  Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

  Door Podozorg Nederland

 • 19 oktober 2023

  Teenpijn na een onschuldig stootje

  Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

  Door Nicole Drenth

 • 05 oktober 2023

  De juiste schoenmaat is belangrijk

  Een derde van de mannen en de helft van de vrouwen draagt schoenen die niet goed passen. Maar als schoenen niet goed passen kan dit klachten veroorzaken!

  Door Liesbeth Dijkshoorn

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek