Hielpijn kent meer dan 35 oorzaken

Klachten aan de hiel worden vaak afgedaan als hielspoor. Echter zijn er tientallen oorzaken van hielpijn bekend. Dit kan variëren van een pijnlijke achillespeesaanhechting, geïrriteerde slijmbeurs, vetkamerschade, zenuwbeknelling tot letsel aan banden of pezen. Daarom vinden we het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen, alvorens we een behandeling aanbevelen. Niet alleen bespaar je hierdoor veel tijd en ga je zorgvuldig om met de kostbare vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering, maar bereik je ook veel eerder vermindering van de klachten!

Hielpijncentrum Regio Utrecht

Peter en Lisette hebben beiden een intensieve opleiding gevolgd tot hielpijnexpert. Daarom mag Podozorg Nieuwegein zich Hielpijncentrum regio Utrecht noemen. Hielpijnexperts zijn getraind om onderzoek te doen naar hielklachten en werken nauw samen met de specialisten van het hielpijnnetwerk.

Naast lichamelijk onderzoek gebruiken we ook echografisch onderzoek. Door letterlijk in de hiel te kijken kunnen we heel nauwkeurig vaststellen welke structuren een rol spelen bij de hielpijn. Bij chronische hielpijnklachten evalueren we de resultaten van de voorgaande behandelingen. Daarmee wordt duidelijk waarom er niet voldoende herstel is en welke behandelmogelijkheden nog niet zijn ingezet.

Bij het Hielpijncentrum maken we onderscheid tussen de verschillende soorten hielpijn. Samen stellen we een zo optimaal mogelijk behandelplan op. Dat kan betekenen dat we je zelf behandelen of dat we je verwijzen naar één van onze gespecialiseerde collega’s.

Naar Hielpijncentrum

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

 • format_quote

  Ervaring van Clasina

  “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

 • format_quote

  Ervaring van Johan

  “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

 • format_quote

  Ervaring van Laura

  “Voor mij is dit de eerste keer dat ik bij het vernieuwen van steunzolen echt baat heb en verbetering merk door de goede steun.”

 • format_quote

  Ervaring van Joyce

  “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw

 • 31 oktober 2023

  Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

  Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

  Door Podozorg Nederland

 • 19 oktober 2023

  Teenpijn na een onschuldig stootje

  Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

  Door Nicole Drenth

 • 05 oktober 2023

  De juiste schoenmaat is belangrijk

  Een derde van de mannen en de helft van de vrouwen draagt schoenen die niet goed passen. Maar als schoenen niet goed passen kan dit klachten veroorzaken!

  Door Liesbeth Dijkshoorn

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek