Hielpijn kent meer dan 35 oorzaken

Klachten aan de hiel worden vaak afgedaan als hielspoor. Echter zijn er tientallen oorzaken van hielpijn bekend. Dit kan variëren van een pijnlijke achillespeesaanhechting, geïrriteerde slijmbeurs, vetkamerschade, zenuwbeknelling tot letsel aan banden of pezen. Daarom vinden we het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen, alvorens we een behandeling aanbevelen. Niet alleen bespaar je hierdoor veel tijd en ga je zorgvuldig om met de kostbare vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering, maar bereik je ook veel eerder vermindering van de klachten!

Hielpijncentrum Regio Utrecht

Peter en Lisette hebben beiden een intensieve opleiding gevolgd tot hielpijnexpert. Daarom mag Podozorg Nieuwegein zich Hielpijncentrum regio Utrecht noemen. Hielpijnexperts zijn getraind om onderzoek te doen naar hielklachten en werken nauw samen met de specialisten van het hielpijnnetwerk.

Naast lichamelijk onderzoek gebruiken we ook echografisch onderzoek. Door letterlijk in de hiel te kijken kunnen we heel nauwkeurig vaststellen welke structuren een rol spelen bij de hielpijn. Bij chronische hielpijnklachten evalueren we de resultaten van de voorgaande behandelingen. Daarmee wordt duidelijk waarom er niet voldoende herstel is en welke behandelmogelijkheden nog niet zijn ingezet.

Bij het Hielpijncentrum maken we onderscheid tussen de verschillende soorten hielpijn. Samen stellen we een zo optimaal mogelijk behandelplan op. Dat kan betekenen dat we je zelf behandelen of dat we je verwijzen naar één van onze gespecialiseerde collega’s.

Naar Hielpijncentrum

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

 • format_quote

  Ervaring van Clasina

  “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

 • format_quote

  Ervaring van Ria

  “Ik ben zeer tevreden over mijn steunzolen. Vanaf de eerste dag heb ik ze hele dagen in m'n schoenen zitten.”

 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Hielspoor

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek

 • 24 augustus 2023

  Niet zomaar een blaar: Epidermolysis Bullosa

  Dieper in op Epidermolysis Bullosa: leer de oorzaken, impact en behandelingen van deze complexe erfelijke huidaandoening beter begrijpen.

  Door Marco-Paul Breijer

 • 15 augustus 2023

  Gevoelloze of tintelende tenen (neuroom van Morton)

  Gevoelloze (verdoofde) of tintelende tenen zijn vaak gerelateerd aan een neuroom van Morton. Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelopties.

  Door Herman van Dasselaar

 • 21 juli 2023

  Zere voeten na de Nijmeegse Vierdaagse?

  Behandel blaren na de Nijmeegse Vierdaagse. Leer effectieve tips voor blarenpreventie en ontdek hoe je pijnlijke voeten kunt verlichten.

  Door Robert Wonink

 • 13 juli 2023

  De overgang (menopauze) en zere voeten

  De overgang (menopauze) zorgt ervoor dat botten, gewrichten en spieren minder herstellen en veerkrachtig zijn. Dit zorgt voor zere voeten bij opstaan.

  Door Delia de Bliek