Hielpijn kent meer dan 35 oorzaken

Klachten aan de hiel worden vaak afgedaan als hielspoor. Echter zijn er tientallen oorzaken van hielpijn bekend. Dit kan variëren van een pijnlijke achillespeesaanhechting, geïrriteerde slijmbeurs, vetkamerschade, zenuwbeknelling tot letsel aan banden of pezen. Daarom vinden we het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen, alvorens we een behandeling aanbevelen. Niet alleen bespaar je hierdoor veel tijd en ga je zorgvuldig om met de kostbare vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering, maar bereik je ook veel eerder vermindering van de klachten!

Hielpijncentrum Regio Utrecht

Peter en Lisette hebben beiden een intensieve opleiding gevolgd tot hielpijnexpert. Daarom mag Podozorg Nieuwegein zich Hielpijncentrum regio Utrecht noemen. Hielpijnexperts zijn getraind om onderzoek te doen naar hielklachten en werken nauw samen met de specialisten van het hielpijnnetwerk.

Naast lichamelijk onderzoek gebruiken we ook echografisch onderzoek. Door letterlijk in de hiel te kijken kunnen we heel nauwkeurig vaststellen welke structuren een rol spelen bij de hielpijn. Bij chronische hielpijnklachten evalueren we de resultaten van de voorgaande behandelingen. Daarmee wordt duidelijk waarom er niet voldoende herstel is en welke behandelmogelijkheden nog niet zijn ingezet.

Bij het Hielpijncentrum maken we onderscheid tussen de verschillende soorten hielpijn. Samen stellen we een zo optimaal mogelijk behandelplan op. Dat kan betekenen dat we je zelf behandelen of dat we je verwijzen naar één van onze gespecialiseerde collega’s.

Naar Hielpijncentrum

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Hulya

  “Na ongeveer twee maanden werd mijn pijn veel minder. Ik kan nu om de dag ongeveer 13 km lopen!”

 • format_quote

  Ervaring van Gerda

  “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

 • format_quote

  Ervaring van Xandra

  “Door een goede uitleg en wat aanpassingen van mijn voetenstand zag ik meteen m’n bekkenstand veranderen.”

 • format_quote

  Ervaring van Herman

  “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

 • format_quote

  Ervaring van Stella

  “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot

 • 14 december 2023

  De expertise van de therapeut

  Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

  Door David Bosman