Iedere klacht is uniek

In veel gevallen worden er therapiezolen vervaardigd om klachten te verhelpen. Hoewel het aanmeten van steun- of therapiezolen een specialisatie is van de podotherapeut, gaan we net een stapje verder. Dit doen we onder andere door de inzet van echografie. Hierdoor proberen we verder te kijken, want pas als je weet wat de klacht veroorzaakt kun je een effectieve behandeling starten. Door onze werkzaamheden in een gespecialiseerde orthopedische kliniek, hebben we al jaren verschillende samenwerkingen met orthopedische specialisten voor voet en enkel. Hierdoor kunnen we makkelijk een specialist raadplegen voor overleg en indien noodzakelijk laagdrempelig verwijzen.

Voetklachten begrijpen met specialistisch onderzoek

Pas als bekend is wat écht de klacht veroorzaakt dan kan een gerichte oplossing gevonden worden. Hiervoor is specialistisch onderzoek nodig. We kunnen een grondige analyse uitvoeren door onze specialistische kennis en vaardigheden. Binnen onze praktijk is echografisch onderzoek hierbij een krachtig hulpmiddel. Deze relatief nieuwe techniek draagt bij aan het vinden van de oorzaak. We geven een duidelijke uitleg en informatie over het probleem. Zo kun je goede beslissingen nemen. Niet alleen bevordert dit het herstel, maar ook bespaar je veel tijd en ga je zorgvuldig om met de kostbare vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering.

Sneller klachtenvrij door maatwerk behandeling

Een behandeling is het effectiefst als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Bij het opstellen van het behandelplan wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je kunt omgaan met de klacht. We zoeken de meest effectieve behandeling voor je specifieke voetproblemen, waarbij we gebruik maken van onze eigen expertise of ons netwerk.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van G.F. Werner

  “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Bernard

  “Perfecte behandeling, had erg last van voeten, branderigheid met lang lopen of stilstaan. Voor deze klachten zolen aangemeten en sinds het begin geen last meer.”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Stella

  “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

 • format_quote

  Ervaring van Ellen

  “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen