Iedere klacht is uniek

In veel gevallen worden er therapiezolen vervaardigd om klachten te verhelpen. Hoewel het aanmeten van steun- of therapiezolen een specialisatie is van de podotherapeut, gaan we net een stapje verder. Dit doen we onder andere door de inzet van echografie. Hierdoor proberen we verder te kijken, want pas als je weet wat de klacht veroorzaakt kun je een effectieve behandeling starten. Door onze werkzaamheden in een gespecialiseerde orthopedische kliniek, hebben we al jaren verschillende samenwerkingen met orthopedische specialisten voor voet en enkel. Hierdoor kunnen we makkelijk een specialist raadplegen voor overleg en indien noodzakelijk laagdrempelig verwijzen.

Voetklachten begrijpen met specialistisch onderzoek

Pas als bekend is wat écht de klacht veroorzaakt dan kan een gerichte oplossing gevonden worden. Hiervoor is specialistisch onderzoek nodig. We kunnen een grondige analyse uitvoeren door onze specialistische kennis en vaardigheden. Binnen onze praktijk is echografisch onderzoek hierbij een krachtig hulpmiddel. Deze relatief nieuwe techniek draagt bij aan het vinden van de oorzaak. We geven een duidelijke uitleg en informatie over het probleem. Zo kun je goede beslissingen nemen. Niet alleen bevordert dit het herstel, maar ook bespaar je veel tijd en ga je zorgvuldig om met de kostbare vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering.

Sneller klachtenvrij door maatwerk behandeling

Een behandeling is het effectiefst als de oorzaak van de klacht begrepen wordt. Iedere klacht is uniek en vraagt om een maatwerk behandeling. Bij het opstellen van het behandelplan wordt er naar je behoeftes en omstandigheden geluisterd. Op deze manier krijg je grip op je eigen situatie en begrijp je hoe je kunt omgaan met de klacht. We zoeken de meest effectieve behandeling voor je specifieke voetproblemen, waarbij we gebruik maken van onze eigen expertise of ons netwerk.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Gerda

  “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

 • format_quote

  Ervaring van Ellen

  “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

 • format_quote

  Ervaring van Daniël

  “Ik ben zeer zeer tevreden over de wijze waarop de podoloog van Podozorg de pijn in mijn voet heeft verholpen. Ik liep al zeker een jaar met pijn in mijn rechter voorvoet!”

 • format_quote

  Ervaring van Stella

  “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

 • format_quote

  Ervaring van Marieke

  “Duidelijk overleg over de doelen en voortgang van de behandeling. Er wordt verder gekeken dan de klachten om onderliggende oorzaken te achterhalen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw

 • 31 oktober 2023

  Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

  Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

  Door Podozorg Nederland

 • 19 oktober 2023

  Teenpijn na een onschuldig stootje

  Heeft u uw teen gestoten? Als het kapsel en de bandjes om het teengewricht niet stevig genoeg meer zijn kan een instabiel teengewricht ontstaan.

  Door Nicole Drenth

 • 05 oktober 2023

  De juiste schoenmaat is belangrijk

  Een derde van de mannen en de helft van de vrouwen draagt schoenen die niet goed passen. Maar als schoenen niet goed passen kan dit klachten veroorzaken!

  Door Liesbeth Dijkshoorn

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek