Peter van Dasselaar

Even kennismaken

Maak kennis met Peter van Dasselaar

“Na mijn carrière in de tennissport was de voet en houdingszorg een logische keuze. Als zoon van een orthopedisch schoenmaker, registerpodoloog en podoposturaal therapeut leerde ik na mijn studie bij mijn vader de fijne kneepjes van het vak. Hier heb ik met name veel geleerd over de podoposturale therapie. Direct na mijn studie podologie heb ik mij verder gespecialiseerd in echografie van voet en enkel en ben verbonden aan het hielpijncentrum. Sinds 2016 ben ik tevens bestuurslid bij de stichting LOOP en beheer daar de portefeuille kwaliteit en educatie.

In de praktijk zie ik cliënten met klachten die hun oorzaak vinden in de voet. Dit kan pijn zijn in de voet, maar het kan ook een houdingsklacht of een klacht bij bewegen zijn. Tijdens het onderzoek probeer ik de oorzaak van de klacht in beeld te brengen. Echografie is hier van grote waarde, omdat het vaak leidt tot betere diagnostiek. In mijn onderzoek kijk ik verder dan de voet alleen. Ook de houding wordt beoordeeld. Een voet die niet goed functioneert, zorgt er vaak voor dat u uw spieren en gewrichten verkeerd belast. Dit kan klachten geven hoger in het lichaam, bijvoorbeeld knie-, heup- of rugklachten. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Ik hecht hier veel waarde aan multidisciplinaire samenwerking en gezamenlijke besluitvorming. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing om uw klachten te verhelpen en uw doelen te bereiken.”

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.