Jazeker kan dat!

In het voorjaar en de zomer is dit een veelgehoorde vraag in de praktijk van uw podoloog of podotherapeut. Het antwoord is: jazeker kan dat!

Steunzolen, ook wel therapiezolen genoemd, worden op maat gemaakt in uw schoen. Een schoen met een los voetbed is de beste oplossing voor een steunzool. U haalt de binnenzool uit de schoen en legt de steunzool erin. Wij zorgen ervoor dat dit mooi passend gemaakt wordt.

Bij sandalen is het essentieel dat het voetbed uit de schoen verwijderd kan worden. De steunzool moet stevig in de sandaal liggen om schuiven te voorkomen. Twijfelt u of de gevonden schoen of sandaal geschikt is voor u? Vraag gerust ons advies.

Ook een slipper (geen teenslipper) kan worden voorzien van een steunzool op maat. Dit heeft niet onze voorkeur maar het is mogelijk. Ook weer afhankelijk van de voetklacht krijgt u advies van uw behandelend therapeut.

Herhaaldelijk wordt gezegd dat de steunzool te lang is voor de sandaal

Dat kan kloppen omdat een sandaal vaak een halve maat kleiner gekocht kan worden. De tenen kunnen immers nergens tegenaan botsen met het lopen. Een schoen met een dichte neus moet daarom, met “overlengte” zoals dat heet, gekocht worden.

Uw therapeut kan een steunzool op maat maken voor uw sandalen, een mooie naadloze oplossing in de juiste kleur! U kunt het afdeklaagje van uw steunzool namelijk zelf bepalen in overleg met uw therapeut.

Wat is een goede sandaal voor mijn steunzolen?

Voor elke schoen, dicht of open geldt dat stevig in de hiel en met een veter of klittenbandsluiting de voorkeur geniet. Er zijn diverse merken te koop zoals Durea, Wolky, Waldlaufer, Xsensible, Gabor en Hartjes.

Uw therapeut helpt u graag. Zij zijn bovendien op de hoogte van de diverse merken en schoenenwinkels in uw regio.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een schoen of sandaal?

Let bij het kopen van een schoen of sandaal op de volgende punten:

  • Koop een sandaal of schoen wat later op de dag sommige voeten zwellen op in de loop van de dag.
  • Pas altijd beide schoenen.
  • Loop een rondje om goed te voelen hoe de schoen zit.
  • Pas op met naden en stiksels aan de binnen- en buitenzijde van de schoen wanneer u drukplekken of bulten op de voet heeft. Een naad of stiksel zal vanwege het materiaal en de dikte nooit uitlopen!
  • Brede voeten? Dan heeft u brede schoenen nodig.
  • Smalle voeten? Let op dat de schoen goed aansluit en dat de lengtemaat van de schoen goed is.
  • Niet helemaal zeker over de juiste maat? Laat uw voeten opmeten in de winkel of bij uw therapeut.
  • Sommige voetproblemen vragen om aanvullende eisen aan een schoen, uw therapeut zal u deze uitleggen tijdens het consult.

En hoe zit het dan met teenslippers?

Teenslippers zijn niet geschikt voor steunzolen. Echter u kunt teenslippers op maat laten maken met uw steunzool verwerkt in de loopzool. Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Benieuwd wat onze Podozorgers voor uw voeten kunnen betekenen? Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Delia de Bliek. Zij is podotherapeut, (register) podoloog en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Sanne

    “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

  • format_quote

    Ervaring van Jolanda

    “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

  • format_quote

    Ervaring van Karin

    “Zes weken geleden ben ik geholpen door Podozorg. Na 2 jaar pijn is hier uiteindelijk een juiste diagnose gesteld en ik ben nu bijna pijnvrij!”

  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengteverschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman

  • 16 november 2023

    De hielspoormythe

    Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

    Door Lisette de Graauw

  • 31 oktober 2023

    Alles over schade aan de (vet) kussentjes onder de voorvoet

    Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen van schade aan de kussentjes onder de voorvoet, ook bekend als vetkamerschade.

    Door Podozorg Nederland