Houdingsklachten

De voeten vormen de fundering van het lichaam

Elke voetstandafwijking beïnvloedt de houding van het lichaam tijdens het gaan en staan. Afwijkingen in het functioneren van de voet kunnen de hoger gelegen spieren en gewrichten verkeerd belasten. Bij overbelasting kan dit klachten geven aan bijvoorbeeld de knie, heup of rug. Houdingsklachten kunnen ook ontstaan door beenlengteverschil of afwijkingen aan de stand van het bekken.

Bij Podozorg Nieuwegein kunnen we uw lichaamshouding analyseren bij het gaan en staan. Door het aanpassen van de voetstand, controleren van uw beenlengtes, evalueren van uw bekkenstand kunnen wij nauwkeurig uw lichaamshouding uitbalanceren. Met als resultaat maatwerk zooltjes als hulpmiddel om de klachten te verminderen. Voor een optimale oplossing voor houdingsklachten werken wij graag samen met de fysiotherapeut of manueel therapeut omdat er vaak sprake is van blokkades of een disbalans van spierspanning in het lichaam.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.